Cara Meningkatkan Jualan di Laman Web Anda

Cara Meningkatkan Jualan di Laman Web Anda – Jika anda memikirkan bagaimana cara untuk meningkatkan jualan produk atau perkhidmatan melalui internet, anda perlu melihat laman web anda terlebih dahulu. Jika jualan di tapak web anda tidak seperti yang anda harapkan, maka jawapan tentang bagaimana anda boleh mendapatkan peningkatan dalam jualan boleh didapati di laman web anda itu sendiri. Terdapat beberapa faktor yang perlu anda lihat dan ketahui bagi mencapai tujuan ini.

Dengan mengandaikan terdapat permintaan untuk produk anda dan laman web anda sedang menjana trafik, berikut adalah 5 perkara yang perlu diperiksa untuk meningkatkan jualan di laman web anda.


Tajuk

Perkara pertama yang dilihat pelawat apabila mereka melawat di laman web anda ialah tajuk anda. Adakah ia terlalu terang atau mungkin tidak cukup terang dalam cara ia menyampaikan mesej anda? Mungkin saiz tulisan anda perlu lebih besar atau mungkin sedikit lebih kecil. Anda juga mungkin ingin mempertimbangkan untuk menggunakan warna yang berbeza sama ada untuk kelihatan menarik atau mungkin sedikit pudar. Perubahan seperti ini boleh mempengaruhi jualan di laman web anda secara mendadak!

Secara umumnya disyorkan bahawa menggunakan warna merah dan jenis tulis seperti Tahoma, Arial, Georgia atau Verdana di kawasan ini kerana ujian telah membuktikan ia menunjukkan penukaran jualan tertinggi. Satu-satunya cara untuk mengetahuinya dengan pasti adalah dengan menguji variasi tulisan dan melihat jenis apa yang paling berkesan.

Baca juga: Cara Naikkan Sale

Gangguan

Adakah tapak web anda terlalu padat dengan bahan yang tidak perlu? Sebagai contoh adakah anda menggunakan terlalu banyak grafik atau mungkin baner iklan pelbagai di ruang laman web? Mungkin anda membuat tawaran percuma atau mempunyai kotak ikut serta yang terletak di laman web. Dalam apa jua keadaan anda mesti TIDAK mahu mengalihkan perhatian pengunjung daripada membaca mesej utama yang ingin anda sampaikan, jadi ingatlah perkara ini. Kurangkan perkara yang boleh mengalih perhatian pengunjung anda.


Proses Pesanan

Adakah anda telah memudahkan orang untuk memesan di laman web anda? Adakah proses itu jelas dan mudah dengan arahan yang mudah difahami dan mudah untuk mencari tab dan butang beli? Lihat sekali lagi untuk mengetahui sebarang ‘kelalaian’ yang mungkin anda terlepas pandang pada mulanya semasa membina laman web anda.

Jaminan

Setiap produk yang anda jual harus disertakan dengan jaminan wang dikembalikan untuk meningkatkan tahap keselesaan pelanggan. Pastikan anda lakukannya dan ia sesuai untuk produk yang anda tawarkan dan harga yang anda minta. Semakin lama jaminan yang anda tawarkan adalah lebih baik dan berkemungkinan semakin tinggi jualan!

Salinan Jualan

Salinan jualan anda ialah perkara yang sebenarnya akan menjual produk atau perkhidmatan yang anda tawarkan. Adakah anda memanfaatkan ‘pencetus emosi’ yang diperlukan untuk pelawat membuat pembelian? Adakah salinan jualan anda menyerlahkan faedah dan BUKAN ciri-ciri tawaran anda dan adakah terdapat ‘seruan bertindak’ yang menarik pelawat untuk membuat pembelian? Ini adalah perkara yang perlu dipertimbangkan semasa menyediakan laman web anda kerana produk tidak menjual diri mereka sendiri terutamanya di internet.

Apabila meneliti cara meningkatkan jualan untuk perniagaan internet anda, kawasan pertama yang perlu dilihat ialah tapak perniagaan anda. Dengan mengandaikan produk anda dalam permintaan dan trafik sedang dijana maka cara terbaik untuk mendapatkan peningkatan dalam jualan adalah dengan membuat pelarasan pada laman web itu sendiri. 5 faktor yang telah kami kongsikan kali ini diharap dapat memberi anda petunjuk yang boleh anda ambil untuk meningkatkan jualan tapak web anda. Dengan memeriksa dan menguji variasi yang berbeza dengan teliti dalam 5 faktor yang dinyatakan di atas, anda seharusnya dapat meningkatkan jualan dari masa ke semasa.

Leave a Comment