Celcom down? Masalah Line Celcom Hari Ini

Celcom down? Masalah line talian Celcom hari ini terputus | Apakah anda pengguna Celcom yang sedang mengalami masalah talian pada hari ini? Jangan risau, anda bukan sorang-sorang. Ramai pengguna di sekitar Utara seperti Perak, Perlis, Kedah dan Pulau Pinang mengadu tidak dapat menggunakan talian internet atau membuat panggilan di rangkaian Celcom.

Celcom telah mengesahkan adanya masalah ini dan ia disebabkan oleh kabel gentian fiber yang terputus. Walau bagaimanapun, Celcom memberitahu bahawa gangguan ini melibatkan pengguna di kawasan Ulu Perak dan Kedah sahaja. Jurutera rangkaian Celcom sedang berusaha untuk membaiki masalah ini dan memulihkan rangkaian secepat mungkin.


Gangguan pada rangkaian Celcom bukan sahaja memberi kesan kepada pengguna Celcom dan Xpax, tetapi turut memberi kesan kepada pengguna MVNO Celcom seperti Yoodo, TuneTalk, XOX dan RedOne. Jadi, jangan hairanlah jika anda mengalami masalah talian pada hari ini, kabel terpotong rupanya.

Bava juga: Celcom 4G APN

Walau bagaimanapun, Celcom memberi jaminan bahawa usaha sedang dilakukan untuk memulihkan rangkaian dengan segera. Anda boleh mengikuti perkembangan terkini melalui laman sosial Celcom atau memeriksa status rangkaian di aplikasi Celcom Life anda.

Dalam pada itu, pastikan anda menyimpan nombor telefon penting seperti nombor kecemasan, nombor hotline bagi perkhidmatan yang anda perlukan serta nombor keluarga atau rakan anda yang boleh dihubungi dalam keadaan kecemasan. Pastikan juga anda mempunyai pilihan untuk menggunakan rangkaian dari pembekal lain sebagai alternatif sementara.


Sekiranya anda masih mengalami masalah talian dalam tempoh yang lama, anda boleh menghubungi Celcom atau pergi ke pusat khidmat pelanggan Celcom berdekatan anda untuk mendapatkan bantuan. Pastikan anda memberitahu mereka mengenai masalah yang anda hadapi supaya mereka dapat membantu anda dengan lebih cepat.

Kesimpulannya, jangan risau jika anda mengalami masalah talian pada hari ini. Celcom sedang berusaha untuk membaiki masalah ini dan memulihkan rangkaian dengan segera. Tetap tenang dan pastikan anda mempunyai alternatif sementara untuk mengelakkan sebarang kesulitan dalam keadaan kecemasan.

Leave a Comment