Harga iPhone SE 2020

Harga iPhone SE 2020 – Apple baru sahaja mengumumkan iPhone SE baru dengan butang Utama, dan ianya berharga RM1,999 di Malaysia.

“IPhone SE baru Apple nampaknya berharga dari RM1,999 (US $ 460) di Malaysia, dan akan hadir dalam tiga warna – hitam, putih dan (PRODUK) MERAH.” – Apple


Apple iPhone SE kini kembali, kali ini dengan paparan Retina HD 4,7 inci dan butang Utama yang terbuat dari Sapphire Crystal.

Menurut laman web Apple, iPhone SE baru akan berharga dari RM1,999 di Malaysia. Walaupun tarikh pelancaran tidak dinyatakan, telefon akan tersedia untuk pra-pesanan di negara jiran Singapura bermula pada hari Jumaat, 17 April.

Telefon ini disenaraikan di laman web Apple Malaysia dalam tiga warna – hitam, putih dan (PRODUK) MERAH – dan juga tiga kapasiti penyimpanan: 64GB, 128GB dan 256GB.

Phil Schiller, naib presiden kanan pemasaran global di seluruh dunia, mengatakan dalam kenyataan bahawa iPhone SE generasi kedua akan berfungsi dengan menggunakan cip A13 Bionic dan mempunyai pengecasan pantas yang membolehkan pengecasan mencapai 50 peratus hanya dalam masa 30 minit.

Ia juga tahan dari dimasuki air dan debu dengan penarafan IP67 untuk ketahanan air hingga 1 meter selama 30 minit.


“IPhone SE baru akan mempunyai kamera lebar 12 megapiksel f / 1.8.” – Apple

Syarikat teknologi gergasi itu juga mengatakan bahawa iPhone SE baru mempunyai sistem kamera tunggal terbaik yang pernah ada di iPhone, termasuk kamera selebar 12 megapiksel f / 1.8, dan perkiraan kedalaman untuk potret pada kamera depan. Ia juga dapat menyalakan semula subjek yang dikenali dengan cerdas dalam bingkai untuk gambar yang lebih semula jadi, kata Apple.

Kamera belakang di iPhone SE juga akan menyokong tangkapan video berkualiti tinggi pada 4K hingga 60fps, sementara fungsi QuickTake memungkinkan untuk merakam video tanpa beralih dari mod Foto.

Ia juga akan dilengkapi dengan iOS 13, yang membolehkan versi Apple Maps yang disempurnakan yang memberikan navigasi yang lebih pantas dan tepat serta pengimejan di level jalanan.

Leave a Comment