Kipas Siling Murah

Kipas Siling Murah – Dimanakah boleh anda dapatkan harga kipas siling murah? Ketahui ciri-ciri kipas siling terbaik dan murah melalui artikel yang kami sediakan di bawah ini.

Kipas siling adalah berkesan seperti penghawa dingin jika dibeli dengan betul. Malah, ia boleh mengubah kekerapan anda menggunakan penghawa dingin, dengan itu dapat meminimakan penggunaan penghawa dingin rumah anda. Tambahan pula tenaga elektrik yang digunakan lebih effisien dan mesra alam berbanding penghawa dingin. Jika anda bercadang untuk melakukan pengubahsuaian rumah anda, sila pertimbangkan untuk masukkan kipas siling di dalam senarai ubahsuai anda.

Mengenai pengubahsuaian kipas siling, persoalan ini sering timbul: bagaimana cara nak pilih kipas siling yang betul untuk bilik tertentu dan di manakah boleh dapatkan kipas siling murah dan berkualiti?


Kipas Siling Murah

kipas siling murah

Pertamanya anda perlu buat keputusan di manakah anda perlu memasang kipas siling anda. Kipas siling biasanya dipasang di tengah-tengah ruangan dalam bilik untuk aliran udara yang optimum.

Berikut adalah perkara yang perlu anda pertimbangkan sebelum membeli kipas siling murah:

Saiz bilik

Ikut peraturan ini: Semakin besar bilik, semakin besar kipas siling. Jika anda mahu rekaan kipas yang tepat untuk muat dengan ubahsuai rumah anda, berikut adalah keperluan standard saiz kipas yang lazim digunakan untuk bilik:

  • Bilik kecil (100 kaki persegi) = 30-40 inci (bilah)
  • Bilik yang besar (400 kaki persegi) = 50-54 inci (bilah)
  • Bilik sangat besar (400 kaki persegi dan ke atas) = 56 inci atau bilah yang lebih besar

Ketinggian siling

Atas sebab-sebab keselamatan, kipas hendaklah tidak kurang dari 7 kaki dari lantai. Semak ketinggian dalam pelan pengubahsuaian rumah anda, lapan hingga sembilan kaki adalah ketinggian yang dikehendaki. Untuk siling rendah, pasang flush mount dan bagi siling yang lebih tinggi (8 kaki ke atas), gunakan batang rod ke bawah (downrod) yang berfungsi membantu anda menurunkan kipas supaya dapat meningkatkan peredaran udara.


Kipas Siling Murah

Ketika mencari kipas siling terbaik, anda pasti akan menemui sebilangan kipas siling dengan harga murah di pasaran. Jadi, anda tidak perlu lagi bazirkan wang anda untuk mendapatkan ciri-ciri kipas lengkap yang mahal kerana sudah memadai dengan adanya beberapa kipas yang berpatutan, dan paling penting masih memenuhi kriteria keperluan anda. Pastikan anda tentukan jumlah wang yang anda sanggup dihabiskan supaya anda tidak membuang masa dan lebih mudah untuk mencari kipas siling terbaik dan murah untuk rumah anda.

Gaya yang berbeza

Ketika mencari produk-produk kipas siling murah, anda akan menemui gaya dan reka bentuk yang berbeza untuk dipilih. Anda boleh memilih untuk dapatkan rupa tradisional atau cuba jenis yang moden, sesuai dengan keperluan dan keutamaan anda. Ingat bahawa reka bentuk bilik yang anda ingin letakkan kipas perlu diambilkira ketika memilih kipas kegemaran anda. Perlu diingat jenis siling apabila anda membeli kipas siling murah. Jika siling anda curam atau mendatar, anda mesti tentukan dahulu darjah sudut supaya anda dpat tentukan samada anda perlu membeli kit penyesuai kecuraman (sloped adapter kit) ataupun tidak. Kebanyakan kipas mempunyai keupayaan untuk condong sehingga 29 darjah, tetapi ada juga jenis lain seperti kipas hugger fans yang tidak boleh dipasang pada siling seperti itu.


Berkualiti

Dengan faktor-faktor yang telah disenaraikan di atas, pastikan bahawa anda telah melakukan pemeriksaan pada kualiti kipas. Kipas siling murah tidak bermakna kualitinya rendah. Oleh itu, pastikan anda membeli kipas siling daripada penjual yang bereputasi supaya anda dapat menikmati faedah dan diskaun pada kadar yang berpatutan.

Kipas siling berkuali dan murah kini boleh dipilih dan ditempah secara online sahaja. Anda boleh dapatkannya daripada laman web yang dipercayai seperti di Amazon dan Lazada. Khidmat penghantaran percuma ke Malaysia turut disediakan.

Kipas Siling Hunter 53091 + Lampu di Amazon hanya dijual dengan harga RM346.15 sahaja (Layak untuk penghantaran ke Malaysia): LIHAT di SINI (Jenama Kipas ini menjadi No. 1 Best Seller di Amazon!)

Manakala Kipas Siling Westinghouse juga menarik dan murah didatangkan dengan 6 bilah beserta lampu hanya RM189.39 sahaja! (Layak untuk penghantaran ke Malaysia): LIHAT di SINI

Leave a Comment