Senarai Buffet Ramadhan 2023 di Ipoh Murah Bawah RM100

Senarai Buffet Ramadhan 2023 di Ipoh Murah Bawah RM100 – Bulan Ramadan merupakan bulan yang paling ditunggu-tunggu oleh umat Islam di seluruh dunia. Ia merupakan bulan di mana umat Islam berpuasa dan meningkatkan amalan kebaikan serta kebajikan.

Selain itu, Ramadan juga merupakan bulan di mana berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-rakan menjadi satu tradisi yang amat penting bagi kebanyakan orang. Di Ipoh, terdapat banyak pilihan untuk menikmati hidangan Buffet Ramadan yang lazat dengan harga yang berpatutan dan kebanyakan orang sudah mula merancang untuk berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-rakan.


Bagi penduduk Ipoh, terdapat banyak pilihan untuk menikmati Buffet Ramadan dengan harga yang berpatutan di sekitar bandar. Dalam artikel ini, kami telah menyenaraikan 11 buffet ramadhan di Ipoh yang murah bawah RM100 untuk anda pilih.

Nama Hotel / Restoran Dewasa Kanak-kanak Warga Emas
Symphony Suites Hotel RM80 RM40 RM60
Casuarina Hotel Ipoh RM79 RM55 RM79
Hotel Seri Malaysia Ipoh RM65 RM45 RM59
Kinta Riverfront Ipoh RM108 RM78 RM98
Impiana Hotel Ipoh RM118+ RM78+ RM98+
MU Hotel Ipoh RM85 RM48
Hotel Excelsior Ipoh RM80 RM48 RM60
Travelodge Ipoh RM75 RM52.50 RM52.50
Azno Katering Ipoh RM35 RM25 RM30
Green Green Restaurant & Cafe Ipoh RM88 RM48 RM68
MH Hotel Ipoh RM98 RM80 RM88

Symphony Suites Hotel

Symphony Suites Hotel menawarkan Buffet Ramadhan yang menarik dengan hidangan yang pelbagai dan lazat. Antara hidangan yang pasti akan memukau selera anda adalah kambing golek, daging harimau menangis, rendang ayam dan daging masak hitam. Selain itu, hidangan-hidangan lain seperti ikan bakar, sup tulang, dan banyak lagi juga disediakan untuk memuaskan selera anda.

Harga bagi dewasa ialah RM80 manakala kanak-kanak hanya perlu membayar RM40. Warga emas juga boleh menikmati buffet ini dengan harga RM60.

Buffet ini berlangsung dari 24 Mac hingga 20 April 2023. Anda boleh membuat tempahan sekarang melalui telefon dengan menghubungi Effa di 012 900 8538, Ainul di 011 3780 7350, Zulaiha di 011 1255 2257 atau Cafe di 012 900 2271.

Pastikan anda tidak terlepas peluang untuk menikmati Buffet Ramadhan yang istimewa ini di Symphony Suites Hotel dengan harga yang berpatutan. Dengan hidangan yang sedap dan suasana yang selesa, ia pasti akan menjadi pengalaman yang tidak terlupakan bagi anda dan keluarga. Jangan lepaskan peluang ini dan tempahlah sekarang!

Sumber: https://facebook.com/SymphonySuitesIpohOfficial/

Casuarina Hotel Ipoh

Jika anda mencari Buffet Ramadan yang murah dan lazat, Casuarina Hotel Ipoh pasti menjadi pilihan yang baik. Pelanggan akan disajikan lebih daripada 150 hidangan yang pastinya memenuhi selera anda.

Antara hidangan wajib yang disediakan termasuklah Kambing Golek, Sate Ayam & Daging, Aneka Lauk, Pencuci Mulut dan Kuih-Muih. Pelbagai hidangan yang dihidangkan akan membuat anda merasa seperti di rumah sendiri.


Harga Buffet Ramadan di Casuarina Hotel Ipoh juga sangat berpatutan dengan harga dewasa hanya RM79 termasuk harga untuk warga emas. Kanak-kanak juga boleh menikmati hidangan yang lazat dengan harga RM55 sahaja.

Bagi yang berminat untuk membuat tempahan atau mendapatkan maklumat lanjut, boleh menghubungi atau whatsapp ke talian yang disediakan.

Selain itu, pelanggan juga boleh melawat laman web www.casuarinahotels.com.my dan laman sosial Facebook https://www.facebook.com/casuarina.meru/ untuk maklumat terkini.

Jangan lepaskan peluang untuk menikmati Buffet Ramadan yang lazat di Casuarina Hotel Ipoh. Hubungi mereka sekarang untuk membuat tempahan!

Hotel Seri Malaysia Ipoh

Hotel Seri Malaysia Ipoh sudah bersedia untuk menyediakan Buffet Ramadhan yang lazat untuk para pengunjung yang ingin berbuka puasa di situ. Buffet ramadhan ini akan bermula pada 24 Mac dan menyajikan hidangan Kambing Panggang yang pastinya akan memikat selera anda.

Selain itu, hidangan Gulai Kawah turut disediakan sebagai tambahan menu dalam pakej IFTAR RAMADHAN Hotel Seri Malaysia Ipoh.

Harga bagi dewasa ialah RM65 dan kanak-kanak hanya perlu membayar RM45. Warga emas juga boleh menikmati buffet ini dengan harga RM59. Jangan lepaskan peluang untuk menikmati Voucher Early Bird dengan harga RM55 apabila anda membuat tempahan awal.

Sokongan dari semua warga di Ipoh amatlah dihargai. Sila hubungi Hotel Seri Malaysia Ipoh di talian 05-2412936 untuk membuat tempahan. Jangan lepaskan peluang untuk menikmati hidangan yang lazat dengan harga yang berpatutan ini.

Sumber: Facebook Hotel Seri Malaysia Ipoh

Kinta Riverfront Ipoh

Kinta Riverfront Ipoh menawarkan hidangan Buffet Ramadhan yang lazat dan pelbagai. Salah satu hidangan paling popular adalah Daging Bakar Danok yang diperap dengan sos Ala-Thai yang pasti akan membuatkan lidah anda terliur. Hidangan ini akan disediakan setiap hari sepanjang tempoh Buffet Ramadhan. Selain itu, hidangan yang tidak kalah popular iaitu Kambing Golek juga turut disediakan setiap hari.

Untuk pencinta pencuci mulut, Kinta Riverfront Ipoh turut menyediakan ice cream Baskin Robbins yang pasti akan memuaskan selera anda.

Jika anda tertarik untuk menikmati Buffet Ramadhan di Kinta Riverfront Ipoh, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan Early Bird Wowcher pada harga RM78 dan RM88 sahaja. Namun, sila ambil perhatian bahawa Diskaun 50% dan Early Bird Wowcher pada harga RM68 telah habis dijual.

Selepas tamat promosi harga biasa bagi dewasa ialah RM108 manakala kanak-kanak hanya perlu membayar RM78. Warga emas juga boleh menikmati buffet ini dengan harga RM98. Hubungi 05-245 8888 atau WhatsApp ke 012-519 5423 atau klik http://wa.me/60125195423 untuk maklumat lanjut dan dapatkan Early Bird Wowcher sebelum ia habis dijual. Anda boleh dapatkan kemaskini terkini di laman sosial rasmi di FB Kinta Riverfront Ipoh

Info berkaitan: Sarapan Pagi di Ipoh

Impiana Hotel Ipoh

Bufet Ramadhan Impiana di Ipoh kembali lagi pada tahun ini dengan lebih banyak juadah yang sedap dan menarik. Dengan konsep pelbagai pilihan tradisional hingga antarabangsa, bufet ini pasti memuaskan selera anda. Eksekutif Chef Nizam Abdul Rahim dan pasukannya telah bersedia untuk mempersembahkan hidangan yang memikat selera.

Sajian wajib dalam bufet ini adalah kambing panggang dengan sos perapan dan sos buatan sendiri yang istimewa. Selain itu, terdapat hidangan tradisi tempatan seperti gulai kawah, rendang tok Impiana, kari kepala ikan, pizza Impiana, hidangan laut, sate, bubur lambuk Impiana dan pelbagai jenis manisan. Kanak-kanak juga boleh menikmati kaunter manisan dengan pilihan utama ‘chocolate fountain’.

Harga bagi bufet ramadhan Impiana biasa ialah RM118+ untuk dewasa, RM98+ untuk warga emas dan RM78+ untuk kanak-kanak. Bagi tempahan awal, terdapat tawaran istimewa dengan harga RM95+ seorang dan RM999 untuk satu booklet (10 baucer). Tempahan awal baucer iftar ramadan dibuka sehingga 31 Mac.

Untuk merasai hidangan sedap dalam bufet “Iftar Impiana”, sila hubungi +605 255 5555 untuk tempahan atau mendapatkan baucer promosi. Jom bersama keluarga dan rakan-rakan untuk menikmati bufet ramadan yang sedap dan menyelerakan ini!

Ikuti juga Facebook rasmi di https://facebook.com/impianahotelipohperak untuk dapatkan kemaskini berkaitan promosi Buffet Ramadhan dari masa ke semasa.

MU Hotel Ipoh

MU Hotel Ipoh menawarkan hidangan bufet yang lazat untuk menyambut Ramadan dengan pelbagai makanan tempatan yang enak seperti Roti John, Bubur Lambuk, Ayam Rendang Pedas, Sup Kambing Mamak Style, Watermelon Sup Ayam, Kambing Bakar, BBQ dan banyak lagi! Selain itu, pelbagai pencuci mulut juga disediakan untuk menambah nikmat ketika berbuka puasa.

Harga bagi dewasa ialah RM85 seorang dan kanak-kanak berusia 6-12 tahun hanya perlu membayar RM48 sahaja. Bufet ini akan berlangsung dari 28 Mac hingga 20 April 2023 pada waktu 6.30 petang hingga 10.00 malam.

Selain menyediakan hidangan yang lazat, MU Hotel Ipoh turut menyediakan bilik solat (surau) dan tempat letak kereta percuma untuk keselesaan tetamu.

Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, anda boleh menghubungi Calvin (016-550 0573), Winnie (011-3987 3127), Priya (011-1148 7305) atau Lanny (016-526 6676). Anda juga boleh melayari Facebook rasmi MU Hotel Ipoh di https://facebook.com/muhotel.ipoh/ untuk mendapatkan maklumat terkini tentang bufet ini.

Jangan lepaskan peluang untuk menghabiskan masa bersama keluarga dan orang tersayang sambil menikmati hidangan yang lazat di bufet buka puasa di MU Hotel Ipoh yang pastinya akan memberikan kenangan abadi.

Hotel Excelsior Ipoh

Hotel Excelsior Ipoh menawarkan Buffet Ramadhan yang istimewa dengan pelbagai hidangan selera kampung. Dalam buffet ini, terdapat lebih daripada 100 jenis hidangan yang disediakan untuk anda nikmati sepanjang bulan Ramadhan.

Promosi Tempahan Awal untuk buffet ini sudah dibuka dan akan berlangsung sehingga 24hb March 2023 dengan harga promosi yang berbaloi iaitu RM65 sahaja. Buffet Ramadhan ini akan bermula pada Ahad, 2hb April 2023 dan berakhir pada Khamis, 20hb April 2023 di Dulang Coffee House. Waktu buffet ialah dari pukul 7.00 malam hingga 10.30 malam.

Selepas promosi tamat, harga biasa bagi dewasa ialah RM80 manakala warga emas dan kanak-kanak pula boleh menikmati buffet ini dengan harga yang lebih rendah iaitu RM60 dan RM48 masing-masing. Hotel Excelsior Ipoh juga menyediakan tempat solat untuk Muslimin dan Muslimah.

Selain itu, setiap Jumaat dan Sabtu, terdapat persembahan langsung untuk memeriahkan suasana buffet. Sila hubungi pasukan jualan kami yang telah disediakan untuk tempahan dan sebarang pertanyaan. Untuk maklumat terkini, anda juga boleh layari Facebook rasmi di https://facebook.com/ExcelsiorHotelIP/. Syarat dan terma tertakluk kepada terma dan syarat yang dinyatakan.

Travelodge Ipoh

Jika anda mencari tempat untuk berbuka puasa bersama keluarga atau rakan-rakan di Ipoh, jangan lepaskan peluang untuk menikmati hidangan yang lazat di Travelodge Ipoh. Bufet berbuka puasa yang disediakan di sini bermula pada 27 Mac 2023 hingga 18 April 2023.

Travelodge Ipoh menawarkan pelbagai hidangan yang menggoda selera, termasuk makanan tradisional dan masakan barat yang pasti memenuhi citarasa anda sepanjang bulan Ramadan. Terdapat banyak jenis hidangan yang boleh dipilih untuk menjamu selera.

Untuk tempahan awal “Early Bird” dari 1 Mac hingga 27 Mac, harga dewasa hanya RM68 manakala kanak-kanak dan warga emas hanya perlu membayar RM48. Harga ini adalah berpatutan dan sangat murah jika dibandingkan dengan bufet berbuka puasa di tempat lain.

Selepas harga promosi tamat, harga biasa bagi dewasa ialah RM75 manakala kanak-kanak hanya perlu membayar RM52.50. Warga emas juga boleh menikmati buffet ini dengan harga yang sama seperti kanak-kanak.

Jangan lepaskan peluang untuk berbuka puasa di Travelodge Ipoh kerana ia adalah tempat yang menarik dan pelbagai pilihan hidangan yang disediakan pasti memuaskan selera anda. Sila hubungi 05-2428888 atau lawati https://wa.link/001zhs untuk membuat tempahan. Anda juga boleh layari laman Facebook rasmi di https://facebook.com/TravelodgeIpoh/ untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai bufet berbuka puasa yang ditawarkan.

Azno Katering Ipoh

Bagi mereka yang ingin menikmati Buffet Ramadan di rumah, Azno Katering Ipoh menawarkan hidangan yang lazat dengan harga yang sangat berpatutan. Harga bagi dewasa hanya RM35 manakala kanak-kanak hanya perlu membayar RM25. Warga emas juga boleh menikmati buffet ini dengan harga RM30.

Lokasi :
Ayu Castle Wedding Palace
https://foursquare.com/v/5effedab657a566e94edcb26

Sebarang tempahan sila hubungi:
Hanie : www.wasap.my/60125762711/buffetazno
Ila : www.wasap.my/60198156705/buffetazno

Sumber: https://facebook.com/aznokatering

Green Green Restaurant & Cafe Ipoh

Green Green Restaurant & Cafe Ipoh menyediakan pelbagai jenis hidangan dalam Buffet Ramadhan mereka. Dengan 40 jenis hidangan yang akan disajikan, pasti akan memuaskan selera anda. Rami yang sudah mencuba makanan di sana dan dapat memastikan bahawa makanan yang disajikan memang sedap.

Selain daripada kepuasan makanan yang disajikan, tempat ini juga memberikan suasana yang mesra dan private untuk keluarga dan rakan-rakan anda menikmati juadah yang disediakan. Jadi, jika anda ingin mencuba buffet ramadhan yang unik dan berbeza, Green Green Restaurant & Cafe Ipoh adalah tempat yang sesuai untuk anda.

Harga bagi Buffet Ramadhan di sini juga sangat berpatutan. Harga bagi dewasa ialah RM88 manakala kanak-kanak hanya perlu membayar RM48. Warga emas juga boleh menikmati buffet ini dengan harga RM68. Lokasi cafe di Meru dan anda boleh membuat tempahan dengan menghubungi 016-423 5118 atau melalui laman web www.wasap.my/60164235118/order.

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba Buffet Ramadhan yang menarik dan lazat di Green Green Restaurant & Cafe Ipoh. Selamat menikmati!

MH Hotel Ipoh

Buffet Ramadhan di MH Hotel Ipoh menawarkan pilihan menu yang sangat menarik dengan tema “Selera Warisan Bonda”. Hidangan yang disediakan adalah pelbagai dan menggiurkan seperti asam pedas ikan pari, sotong bunga cili kering dengan gajus, ayam goreng bersalut telur asin, sayur kailan ikan masin, Japanese tofu tiram bersama brokoli, kerabu, ulam dan sambal tradisi, ikan masin, gado-gado, rojak buah, jeruk masam manis, keropok warna-warni, masak lemak nangka ikan masin, daging kurma, gulai kambing kerisik, ayam vanggey, spaghetti aglio olio, nasi briyani, nasi putih, laksa, mee kari, murtabak, ais kacang, aneka buah, kuih muih, dan banyak lagi.

Salah satu hidangan yang harus dicuba adalah Sup Tulang 7 Keturunan yang sangat enak. Menu bufet juga akan berubah mengikut hari. Pelbagai pilihan hidangan akan disediakan setiap hari untuk memastikan para pelanggan berpuas hati dengan pilihan menu yang pelbagai dan menarik.

Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan harga Early Bird sehingga 27 Mac 2023 dengan harga RM78 untuk dewasa, RM68 untuk warga emas, dan RM60 untuk kanak-kanak. Anda juga boleh mendapatkan promosi Beli 9 Percuma 1. Tarikh buffet ramadhan ini akan bermula dari 27 Mac 2023 hingga 20 April 2023 dari jam 6.30 petang hingga 10.30 malam.

Selepas promosi tamat, harga biasa bagi dewasa ialah RM98 manakala kanak-kanak hanya perlu membayar RM80. Warga emas juga boleh menikmati buffet ini dengan harga RM88.

Untuk tempahan atau pertanyaan, boleh menghubungi talian 05-545 1000/013-523 2288/019-550 9088/013-512 2988/019-452 6688 atau melalui emel ke [email protected]. Pastikan anda turut memantau laman sosial media rasmi MH Hotel Ipoh di Facebook di https://facebook.com/mhhotelipoh/ untuk mendapatkan maklumat terkini tentang buffet ramadhan ini.

Penutup

Dalam artikel ini, kami telah menyenaraikan 11 buffet ramadhan di Ipoh yang murah bawah RM100. Terdapat banyak pilihan Buffet Ramadan yang murah dan lazat di Ipoh. Dari hotel-hotel yang mewah hingga ke katering yang terbaik, semua boleh didapati di Ipoh.

Setiap hotel dan restoran menawarkan pelbagai jenis hidangan yang memikat selera seperti kambing panggang, rendang ayam, daging masak hitam dan banyak lagi. Harga untuk dewasa bermula dari RM35 hingga RM118+. Warga emas juga tidak tertinggal dengan harga yang disediakan bagi setiap tempat tersebut.

Jadi, untuk anda yang berada di Ipoh, jangan lepaskan peluang untuk menikmati Buffet Ramadan yang lazat dan harga yang berpatutan di tempat-tempat yang telah kami senaraikan di atas. Dapatkan pengalaman berbuka puasa yang tidak terlupakan bersama keluarga dan rakan-rakan di sini.

Pastikan untuk merancang kunjungan anda ke salah satu daripada tempat-tempat ini untuk menikmati hidangan lazat semasa berbuka puasa bersama-sama keluarga dan rakan-rakan. Selamat menikmati!

Leave a Comment