Senarai Buffet Ramadhan 2023 di Langkawi Murah Bawah RM100

Buffet Ramadhan 2023 Langkawi – Ramadhan, bulan penuh berkat, merupakan masa yang dinanti-nantikan oleh umat Islam. Salah satu kegembiraan dalam bulan ini ialah berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-rakan. Tidak ketinggalan, Langkawi juga menawarkan pelbagai pilihan buffet Ramadhan yang mampu memanjakan tekak dan menjimatkan poket anda.

Dalam artikel ini, kami akan kongsikan 7 lokasi buffet Ramadhan Langkawi yang menawarkan harga bawah RM100. Ini pasti memberi anda kebebasan untuk menikmati juadah istimewa tanpa rasa bersalah. Jadi, jom kita lihat satu persatu tempat menarik ini untuk menambah kenikmatan berbuka puasa anda di Langkawi!


Hotel Dewasa Kanak-kanak Warga Emas
Bayview Hotel Langkawi RM58 RM25 RM45
Langkawi Seaview Hotel RM49 RM25
Ombak Villa Langkawi RM65 RM29 RM49
HIG Hotel Langkawi RM45 RM35 RM35
Bella Vista Waterfront Langkawi RM45 RM25 RM35
Adya Hotel Langkawi RM55-RM65 RM35 RM35
The St. Regis Langkawi 2 orang (RM180)
4 orang (RM330)

Bayview Hotel Langkawi

Mengapa tidak memilih Buffet Ramadhan Langkawi di Bayview Hotel? Selera Aneka Rasa menawarkan juadah berbuka puasa yang menggiurkan. Terutama bagi mereka yang gemar lauk pauk tradisi, lokasi ini sungguh tepat. Kelezatan hidangan di sini pasti memuaskan hati selepas seharian menahan lapar dan dahaga.

Bayar 5 Percuma 1 menjadi tawaran menarik yang ditawarkan oleh Bayview Hotel. Jemputlah adik-beradik, kawan-kawan untuk meriahkan suasana berbuka puasa. Dengan harga Dewasa RM58, Warga Emas (60 tahun ke atas) RM45, dan Kanak-kanak (5-11 tahun) RM25, ia merupakan pilihan yang berpatutan.

Jangan lepaskan peluang ini, segera hubungi 04-966 1818 atau WhatsApp ke www.wasap.my/601136150588. Pastikan anda merancang berbuka puasa di Bayview Hotel Langkawi dan menikmati Buffet Ramadhan Langkawi yang lazat serta berbaloi ini. Anda pasti terpikat dengan kepelbagaian makanan dan minuman yang dihidangkan. Selamat berbuka puasa di Bayview Hotel Langkawi!

Anda boleh dapatkan kemaskini terkini dari masa ke semasa di laman rasmi Facebook di https://www.facebook.com/LangkawiSeaviewHotel/

Langkawi Seaview Hotel

Langkawi Seaview Hotel dengan bangga ingin menjemput para peminat Buffet Ramadhan Langkawi untuk berbuka puasa di hotel mereka. Tempat ini menyediakan hidangan beragam, termasuklah kambing panggang istimewa, char kway teow dan sate yang lazat. Memang berbaloi dengan harga yang ditawarkan!

Buffet Ramadhan ini boleh dinikmati di Kingfisher Cafe, dari 27 Mac hingga 20 April 2023. Harga bagi Dewasa ialah RM49/pax dan Kanak-kanak RM25/pax. Selain itu, turut ditawarkan promosi ‘Beli 10 Percuma 1’ untuk para pelanggan yang berminat.

Untuk membuat tempahan atau pertanyaan, anda boleh menghubungi pihak hotel melalui pautan berikut:

www.wasap.my/6049660600/buffetlsh2023
www.wasap.my/60125111012/buffetlsh2023
www.wasap.my/60125111019/buffetlsh2023

Jangan lepaskan peluang untuk menempah tempat duduk anda sekarang! Sertailah Buffet Ramadhan Langkawi Seaview Hotel untuk pengalaman berbuka puasa yang pasti memberi kesan mendalam.

Sila dapatkan kemaskini terkini mengenai tawaran yang ditawarkan melalui laman sosial rasmi mereka di https://www.facebook.com/LangkawiSeaviewHotel/


Ombak Villa Langkawi

Buffet Ramadhan Langkawi yang menarik di Ombak Villa menyajikan Pakej Buffet Berbuka Puasa bertajuk “Sajian Warisan Pulau”. Dalam pakej ini, Ombak Villa mempersembahkan lima menu istimewa yang berbeza untuk Buffet Ramadhan 2023. Anda boleh memilih menu kegemaran anda mengikut tarikh yang disukai.

Harga buffet ini cukup berpatutan, iaitu RM65 untuk dewasa, RM49 untuk warga emas, dan RM29 untuk kanak-kanak. Jadi, ajaklah keluarga dan rakan-rakan anda untuk menikmati sajian lazat ini di Ombak Villa.

Untuk tempahan, anda boleh melayari laman web https://linktr.ee/OmbakVillaLangkawi atau menghubungi mereka melalui telefon di +604 9558181. Jika anda ingin membuat tempahan melalui Whatsapp, boleh menghantar mesej ke nombor +6012 4963319 atau +6017 6670121.

Namun, pastikan anda menyemak terma dan syarat yang ditetapkan oleh Ombak Villa sebelum membuat tempahan. Jangan terlepas peluang menikmati suasana yang indah di Ombak Villa sambil menjamu selera dengan Buffet Ramadhan Langkawi yang hebat ini.

Anda boleh semak harga dan tawaran terkini di laman sosial media rasmi Ombak Villa melalui pautan berikut: https://www.facebook.com/OmbakVillaLangkawi

Apa lagi, jemput datang beramai-ramai untuk berbuka puasa di Ombak Villa pada bulan Ramadhan ini!

Bacaan sampingan: Bawa Kereta ke Langkawi

HIG Hotel Langkawi

Mengimarasikan tema “Barakah Iftar”, HIG Hotel Langkawi merupakan hotel Islamik yang menawarkan buffet Ramadhan Langkawi yang istimewa. Dengan harga yang berpatutan, Dewasa hanya perlu membayar RM45 setiap seorang, manakala Kanak-kanak dan Warga Emas hanya RM35 setiap seorang. Selain itu, tawaran eksklusif disediakan apabila membeli satu meja untuk 8 orang, di mana 7 orang bayar dan 1 orang percuma (FOC).

Untuk tempahan atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi HIG Hotel Langkawi melalui talian telefon 04-966 8001 atau emel ke [email protected]. Hotel ini terletak di Jalan Penarak, Kuah, 07000 Langkawi, Kedah, menjadikan lokasi ini strategik dan mudah diakses oleh semua.

Anda pasti akan terpesona dengan suasana yang selesa dan kepelbagaian hidangan yang disediakan semasa buffet Ramadhan Langkawi di HIG Hotel. Jangan lepaskan peluang untuk menikmati pengalaman berbuka puasa yang menggembirakan bersama keluarga dan rakan-rakan di HIG Hotel Langkawi. Jemput datang dan selamat menikmati hidangan lazat yang disajikan!

Terdapat pelbagai tawaran pakej menarik yang boleh anda dapati di laman sosial rasmi HIG Hotel. layari https://facebook.com/highotel

Bella Vista Waterfront Langkawi

Bulan Ramadhan menjelang, Buffet Ramadhan Langkawi di Bella Vista Waterfront sememangnya pilihan tepat untuk berbuka puasa bersama keluarga dan kawan-kawan. Tahun ini, ‘Citarasa Nostalgia’ menjadi tema bufet yang menampilkan pelbagai juadah tradisional masakan Melayu ala utara dan kegemaran tempatan Malaysia yang menggugah selera. Jangan lepaskan peluang menikmati hidangan lezat ini di Nautilus, Bella Vista Waterfront.

Harga bufet cukup berpatutan, Dewasa hanya RM45, Kanak-kanak RM25 dan Warga Emas RM35. Rancangan berbuka anda dijamin menjadi lebih meriah dengan kehadiran hidangan istimewa ini. Tersedia dari 25 Mac hingga 19 April 2023, setiap hari mulai pukul 7.00 malam hingga 10.00 malam. Lokasinya terletak di Persiaran Mutiara 2, Kuah, 07000 Langkawi, Kedah.

Selain itu, Bella Vista Waterfront juga menyediakan ruang untuk solat terawih berjemaah. Anda boleh merasai keselesaan sepanjang berbuka puasa dan melaksanakan ibadah. Untuk tempahan, anda boleh menghubungi +6049662800 atau menghantar emel kepada [email protected]. Maklumat lanjut boleh didapati di laman Facebook mereka, https://facebook.com/bvhotelsandresorts/.

Jangan lewatkan kesempatan menikmati Buffet Ramadhan Langkawi di Bella Vista Waterfront. Selamat berbuka puasa!

Adya Hotel Langkawi

Buffet Ramadhan Langkawi di Adya Hotel menawarkan menu istimewa bertemakan “Selera Kampungku”. Sesungguhnya ia akan menggamit memori berbuka puasa di kampung halaman. Berlangsung dari 25 Mac hingga 17 April 2023, buffet ini disediakan dari 6:30 petang hingga 9:30 malam.

Lokasi Adya Hotel terletak di No 1 PT 4001 Mukim Darul Aman Persiaran Mutiara 2 Mukim Kuah, 07000 Langkawi, Kedah. Harga per pax yang ditawarkan ialah RM55.00 untuk dewasa pada hari Ahad hingga Rabu, manakala RM65.00 untuk dewasa pada hari Khamis hingga Sabtu. Kanak-kanak dan warga emas pula hanya RM35.00.

Tempat di Adya Hotel ini terhad, jadi pastikan anda membuat tempahan segera! Untuk memudahkan, anda boleh membuat tempahan melalui pautan yang disediakan, seperti https://wa.link/7duuaq (Azmi), https://wa.link/4yauc0 (Farizul), dan https://wa.link/6l235z (Nazihan). Anda juga boleh menghubungi talian 04 960 8000 untuk Hotel Adya Langkawi.

Selain itu, surau juga disediakan untuk kemudahan para tetamu. Maklumat lanjut mengenai buffet Ramadhan Langkawi di Adya Hotel ini boleh didapati di laman web mereka, https://facebook.com/adyahotellangkawi/.

The St. Regis Langkawi

Terakhir, Buffet Ramadhan Langkawi di St. Regis Langkawi menawarkan pengalaman berbuka puasa yang mewah dan istimewa. Bermula dari 23 Mac hingga 21 April 2023, anda dijemput untuk menikmati hidangan ‘Santapan Utara’ yang terdiri daripada masakan Malaysia Utara yang asli.

Berlangsung di L’Orangerie dari jam 7.00 malam hingga 10.00 malam, buffet ini menjanjikan suasana yang elegan dan selesa. Sebagai tambahan, St. Regis Langkawi menyediakan pakej perkongsian dengan harga RM180 untuk 2 orang dan RM330 untuk 4 orang. Dengan pakej ini, anda boleh menikmati keberkatan bulan Ramadhan bersama keluarga dan rakan-rakan tercinta.

Untuk membuat tempahan, anda boleh melayari laman web https://bit.ly/3Kn9aEP, menelefon +604 960 6666, atau menghantar emel ke [email protected]. Alamat St. Regis Langkawi ialah Jalan Pantai Beringin, Langkawi, 07000 Kedah.

Jangan lepaskan peluang untuk menikmati pengalaman berbuka puasa yang mewah di St. Regis Langkawi. Sebagai rujukan, anda boleh melawati laman Facebook mereka di https://facebook.com/stregislangkawi/ untuk maklumat lanjut. Selamat menikmati Buffet Ramadhan Langkawi di St. Regis!

Status Halal Buffet Ramadhan Langkawi

Dalam mencari tempat berbuka puasa yang menyajikan buffet Ramadhan Langkawi, pastikan anda memilih yang memiliki status halal. Oleh itu, ada berita baik untuk anda!

Semua 7 pilihan buffet Ramadhan Langkawi yang telah kami kongsikan di atas merupakan pemegang Sijil Pengesahan Halal Malaysia. Ini bermakna anda boleh menikmati hidangan berbuka dengan yakin, tanpa was-was tentang status halal makanan yang disajikan.

HOLISTICS Lab, penyedia Latihan Halal yang diiktiraf JAKIM, telah mengesahkan status halal bagi kesemua pilihan buffet Ramadhan Langkawi ini. Oleh itu, anda tidak perlu bimbang tentang kehalalan makanan yang disediakan.

Jadi, sekarang anda boleh berbuka puasa dengan tenang, sambil menikmati pelbagai juadah menarik di buffet Ramadhan Langkawi yang terpilih. Anda boleh merujuk sumber maklumat untuk semak status halal di https://web.facebook.com/holisticslab. Semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna dan berkat untuk kita semua.

Penutup

Demikianlah senarai 7 buffet Ramadhan Langkawi yang murah bawah RM100. Buffet Ramadhan Langkawi yang disebutkan di atas menawarkan pelbagai pilihan lazat dan berpatutan untuk semua. Dengan pilihan hidangan yang menarik dan harga yang berpatutan, pastinya menjadikan pengalaman berbuka puasa anda lebih memuaskan.

Selain itu, suasana yang ditawarkan oleh setiap hotel dan restoran juga memainkan peranan penting dalam menambah seronoknya berbuka puasa. Anda pasti akan menikmati suasana yang berbeza di setiap lokasi. Dari pemandangan indah hingga suasana mewah, semua ada di Buffet Ramadhan Langkawi.

Namun, ingatlah untuk membuat tempahan awal kerana tempat-tempat ini mungkin cepat penuh terutama pada hujung minggu. Diharapkan artikel ini dapat membantu anda membuat keputusan dalam memilih buffet Ramadhan Langkawi yang sesuai dengan bajet dan selera anda.

Oleh itu, jangan lepaskan peluang untuk mencuba buffet Ramadhan Langkawi ini bersama keluarga dan rakan-rakan anda. Anda kini boleh berbuka dengan nikmat tanpa perlu risau tentang bajet. Selamat mencuba dan semoga berpuasa dengan penuh rahmat dan keberkatan.

Leave a Comment